Ανακοινώσεις

 

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. στη «Βραδιά του Ερευνητή 2017»,
                          Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» (29-09-2017)

                       

 

Μέλη της ερευνητικής ομάδας CONSERT (https://consert.puas.gr/)

με τον υπεύθυνο καθηγητή Χ. Πατρικάκη.

 

Η απόφοιτος του ΠΜΣ «ΤΠΕ για την Εκπαίδευση» (http://www.electronics.teipir.gr/index.php/el/2016-01-28-16-08-09/2 ) Βανέσσα Μαραγκού εκπαιδεύει τη φοιτήτρια του ίδιου ΠΜΣ Αθανασία Σοπίδη στη χρήση του εκπαιδευτικού συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (VR) που ανέπτυξε για τη διπλωματική εργασία της.Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Ηλεκτρονικής στο ECOMOBILITY 2013-2014

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΗ του Prof. HalitOZTEKIN στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS

 

Στα πλαίσιο του προγράμματος ακαδημαϊκών ανταλλαγών ERASMUS Staff Mobility for Teaching, τη Δευτέρα 27/5/2013 επισκέφθηκε το Τμήμα Ηλεκτρονικής ο Dr. Halit OZTEKIN, Assistant Professor, Computer Engineering Department, Bozok University, TURKEY. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιέλαβε συνάντηση γνωριμίας με το ΕΠ του Τμήματος στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (ΖΒ-213), όπου έγινε σύντομη παρουσίαση από τον επισκέπτη καθηγητή και στη συνέχεια διάλεξη στην αγγλική γλώσσα, με θέμα "Web-based Platform for using BZK.SAU.FPGA Microcomputer Design". Η διάλεξη ήταν ανοικτή στους φοιτητές και στα μέλη ΕΠ και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα διδασκαλίας ΖΒ-001. Ακολούθησε γεύμα με τον επισκέπτη καθηγητή, όπου τα μέλη ΕΠ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα.

 

 

 

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ 2013 … …

 

κόπηκε από τον Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρονικής κ. Σάββα Βασιλειάδη την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος (ΖΒ213) στο Κτίριο Ζ του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. . Παρόντα ήταν όλα τα μέλη ΕΠ, τα μέλη της Γραμματείας και τα μέλη ΕΤΠ του Τμήματος – και όχι μόνο… 
Το Τμήμα και το προσωπικό τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ. Λάζαρος Βρυζίδης, Πρόεδρος Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Κων/νος Κάντζος και Δημήτριος Τσελές, Αντιπρόεδροι, τα νεοεκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος κ. Γεώργιος Καλκάνης, Πρόεδρος, και κκ. Ιωάννης Μαρουλάς, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, καθηγητής Τμήματος ΗΥΣ, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος ΤΕΙ Αθήνας καθηγητής Elias Siores, και το μέλος καθηγητής κ. Γεώργιος Παναγιάρης, η Διευθύντρια ΣΤΕΦ κα. Μαρία Ραγκούση και ο Διευθυντής ΣΔΟ κ. Στέλιος Πατσίκας, ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Γραμματέας Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. ,ο πρόεδρος του ΕΣΕΠ Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και μέλος του Τμήματος κ. Απόστολος Κοκκόσης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αυτοματισμού καθ. κ. Κων/νος Αλαφοδήμος.

 

Ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική ήταν η παρουσία του καθηγητή κ. Ευάγγελου Σερβετά, που εκπροσώπησε την «ηρωική» εποχή δημιουργίας και άνθισης του Τμήματος, των ομότιμων καθηγητών κκ. Κων/νου Ζίγκηρη, Γεωργίου Κόγια και Στέφανου Τσιτομενέα, και όλων των ιδιαίτερα αγαπητών συνταξιούχων συναδέλφων κκ. Γιώργου Καρατζά, Φώτη Μαντά, Γεράσιμου Δημητρακόπουλου, Λάζαρου Σιδηρά, Δημήτρη Μαϊτού, Νίκου Τελιόπουλου καθώς και της κας. Μάρως Παπαδάκη, μοναδικής γυναικείας παρουσίας που δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη! Τους διοικητικούς υπαλλήλους εκπροσώπησε η μέχρι πρόσφατα Γραμματέας του Τμήματος, πολύ αγαπητή κα. Βιργινία Κρουστάλλη. Από την ωραία Κέρκυρα ήταν νοερά μαζί μας ο αγαπητός καθηγητής κ. Σπύρος Δαφνής, πρώην προϊστάμενος του Τμήματος. Στη σκέψη μας ήρθαν κι οι συνάδελφοι που «έφυγαν» πρόσφατα αλλά δεν ξεχάστηκαν, ο Χριστόδουλος Κοκκώνης και ο Κυριάκος Ιγγλέσης.

 

Ο Προϊστάμενος κ. Βασιλειάδης καλωσόρισε σύντομα όλους τους προσκεκλημένους και έκοψε την πίτα μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα χαράς, οικειότητας, πολλών αναμνήσεων - σοβαρών και φαιδρών - και αρκετής … συναισθηματικής φόρτισης! Εις πείσμα της κρίσης ή ίσως και εξαιτίας της εν μέρει, όλοι απολαύσαμε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και στο Τμήμα. Με την υποστήριξη της Διοίκησης του Ιδρύματος, το προσωπικό του Τμήματος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους παλαιότερους καθηγητές που είναι οι φορείς της ιστορίας μας, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με το ΤΕΙ Αθήνας. Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή δεν θα μείνει ανεπανάληπτη – υποσχέσεις τουλάχιστον γι’ αυτό δόθηκαν πολλές.

 

 

Το Τμήμα Ηλεκτρονικής στη Στρατιωτική Σχολή Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών Αξιωματικών Διαβιβάσεων (03/2012)

 

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΤΟΜΕΝΕΑ

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ Φ/Β «ΗΛΙΟΣΦΑΙΡΑ», ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟN ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «IMAGINECUP 2012»

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ Dr. Elias Siores “Multifunctional Materials in Future Engineering Applications”

 

 

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ eRA - 4 Spetses 24-26 September 2009

 

Επικοινωνείστε Μαζί Μας

Γραφείο: ZB 213 (Ημέρες/ Ώρες : Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 10:00 - 12:00 )

  • Τήλ: +30-210-538-1225
  • Fax: +30-210-538-1226
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ελληνικές Κατηγορίες Το τμήμα Εκδηλώσεις