Φοιτητές Μεγάλων Εξαμήνων

Το Τμήμα έχει θέσει ως έναν από τους πλέον επείγοντες στόχους του την υιοθέτηση πολιτικών και τη λήψη μέτρων για την έγκαιρη περάτωση των σπουδών των φοιτητών του, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών. Με στόχο την εξάλειψη της καλούμενης «λιμνάζουσας φοίτησης», η Συνέλευση του Τμήματος με απόφασή της υιοθέτησε από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 μία σειρά μέτρων υποστήριξης και ενθάρρυνσης των φοιτητών μεγάλων εξαμήνων, ειδικά όσων βρίσκονται μετά τα «ν+2» εξάμηνα σπουδών, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποφοιτήσουν. Ειδικότερα:

 

  1. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν το 80 εξάμηνο σπουδών, ειδοποιούνται αυτομάτως με ατομικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γραμματεία για τις εκκρεμείς υποχρεώσεις τους (οφειλόμενα μαθήματα – πτυχιακή εργασία – πρακτική άσκηση) μέχρι την αποφοίτηση. Η ειδοποίηση γίνεται μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου, και περιέχει

(α) κατάλογο με τις ατομικές υποχρεώσεις για αποφοίτηση,

(β) σύντομο μήνυμα από τον Πρόεδρο του Τμήματος που παροτρύνει το φοιτητή να εντείνει τις προσπάθειές του, και

(γ) ενημέρωση για την εξεταστική περίοδο Νοεμβρίου για φοιτητές επί πτυχίω, εφόσον ο φοιτητής δικαιούται να συμμετάσχει.

Η ανωτέρω διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά το πέρας κάθε ζυγού εξαμήνου σπουδών (100, 120, κ.ο.κ.)

 

  1. ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν το 10ο εξάμηνο σπουδών, επιπλέον της προηγούμενης ειδοποίησης, ειδοποιούνται αυτομάτως με ατομικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γραμματεία να έρθουν σε επαφή

(α) με έναν από τους Καθηγητές-Συμβούλους Σπουδών για φοιτητές μεγάλων εξαμήνων, που θα επιλέξουν οι ίδιοι, και

(β) με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης που λειτουργεί στο πλαίσιο της δομής Δ.Α.ΣΤΑ. του ιδρύματος.

Η ειδοποίηση γίνεται μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου. Οι φοιτητές υποχρεούνται να κάνουν τις ανωτέρω δύο συναντήσεις τουλάχιστον μία φορά μετά την ειδοποίηση, πριν τη δήλωση μαθημάτων για το επόμενο εξάμηνο.

Η ανωτέρω διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά το πέρας κάθε ζυγού εξαμήνου σπουδών (12ο, 14ο, κ.ο.κ.)

Σε κάθε περίπτωση και σε οποιαδήποτε φάση των σπουδών τους, οι φοιτητές ενθαρρύνονται να απευθύνονται για προβλήματα σπουδών είτε στο ακαδημαϊκό προσωπικό, στις αναρτημένες ώρες γραφείου του κάθε διδάσκοντος, είτε στο

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 18:00

Επικοινωνία: τηλ. 210-5381596, fax.: 210-5381597, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Οι φοιτητές όλων των εξαμήνων, αλλά ειδικά όσοι έχουν παρατείνει τις σπουδές τους πέραν του τυπικού χρόνου των 8 εξαμήνων, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το μαθησιακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή που είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα» (Open Academic Courses), στην οποία έχουν αναρτηθεί αρκετά από τα προπτυχιακά μαθήματα:

URL: http://eclass.teipir.gr/openeclass/modules/auth/opencourses.php?fc=22

Κωδικός εισόδου: Ο ίδιος φοιτητικός κωδικός που έχετε ήδη για πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

 

Επικοινωνείστε Μαζί Μας

Γραφείο: ZB 213 (Ημέρες/ Ώρες : Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 10:00 - 12:00 )

  • Τήλ: +30-210-538-1225
  • Fax: +30-210-538-1226